Psykiatrisk tvang må ekstremt strengt forbys!

Det handler altså ikke bare om at en tvangslov skal fjernes!

Det handler også om at psykiatrisk tvangsvirksomhet må strengt forbys! Altså i straffeloven så må det innføres eksplisitt forbud mot psykiatrisk tvangsvirksomhet for å understreke at slik virksomhet skal vi ikke ha i dette landet! Og spesielt må det innføres paragrafer i straffeloven som tindrende klart understreker at tvangsstikking med sprøyter, tvangsmedisinering med tabletter og andre konkrete tvangsformer strengt er forbudt – sånn at det ikke er noen som helst tvil om det!

Handlinger som altså er forbudte å begå mot mennesker mot deres vilje ellers i samfunnet, må også være strengt forbudt for helsepersonell å begå mot pasienter mot deres vilje. Det skal ikke gjelde andre lover innenfor helsevesenet enn utenfor! Og det skal gjelde både i psykiatrien og i somatikken og i eldreomsorgen og overfor andre funksjonshemmede og overalt ellers i helsevesenet!

Altså handlinger som er forbudte for vanlige folk å begå ellers i demokratiet mot folks vilje – skal også være forbudte for helsepersonell i helsevesenet å begå mot pasienter mot deres vilje! Det skal ikke gjelder andre lover for helsepersonell enn for vanlige folk om hva man har lov til å begå mot menneskers vilje!

Dersom man ikke kan begrunne sine handlinger med at det er en nødrettsituasjon, så skal man holde fingrene fra fatet!!!!

Og i tillegg må man også fjerne pasientrettighetsloven kapittel 4A om helsehjelp til pasienter uten samtykkekompetanse som motsetter seg helsehjelpen mv.! Og det samme gjelder pasientrettighetsloven § 4-3 om samtykkekompetanse som kan bortfalle på grunn av fysiske eller psykiske forstyrrelser, senil demens eller psykisk utviklingshemming!

Dersom noen skal gjøre noe mot menneskers vilje – enten det er vanlige mennesker eller psykiatrisk personell eller somatisk helsepersonell eller hvem som helst – så må det begrunnes i straffelovens nødrettsparagraf!

~ o ~

Tvangsmedisinering og annen tvangspsykiatrisk virksomhet må strengt forbys!

Det handler altså om at ikke bare tvangsloven må fjernes! Det handler også om at den må innføres eksplisitt forbud i straffeloven mot psykiatrisk tvangsvirksomhet og annen tvangsvirksomhet i helsevesenet! Og spesifikke handlinger som klart ikke skal være lovlige å gjøre må spesielt defineres i egne paragrafer, eksempelvis tvangsstikkinger med sprøyter, tvangsmedisineringer med tabletter osv! Sånn at det ikke er noen som helst tvil om at sånt skal man ikke ha lov til å gjøre i dette landet!

Men dersom det oppstår en nødrettslig situasjon – så kan helsepersonell og alle andre gripe inn, slik de måtte vurdere det, etter de nødrettslige prinsipper som gjelder allerede i dag – etter straffelovens nødrettsparagraf som ikke diskriminerer noen som helst menneskegrupper, verken pasienter i psykiatrien eller andre grupper.

Det som altså er saken er at det holder ikke å bare fjerne tvangsloven! I tillegg må man også innføre eksplisitt straffelovsforbud mot psykiatrisk tvangsvirksomhet sånn at det ikke er noen tvil om at sånt ikke skal gjøres! Det vi har blitt utsatt for i psykatrien er dypt alvorlig! Denne verden ser tydeligvis ikke eneste snev av hvor dypt det plager oss det vi har blitt utsatt for! Psykiatrisk tvangsvirksomhet må strengt forbys!!

Og i tillegg må det innføres konkurrenter til psykiatrien – altså nye, utradisjonelle psykiske helsetjenester som på alle måter er likeverdige med og fullstendig frie fra psykiatri og psykologi!

Vi er mange som har fått mye mer enn nok av psykiatri – for å si det mildt! Vi har blitt påført mye mer elendighet av det systemet enn det som denne verden noen gang vil forstå!!!

Psykiatrisk tvangsvirksomhet må ekstremt strengt forbys!

Vi vil vinne.

V-hilsen Jan Olaf Ellefsen – https://janolaf.wordpress.com/
Medlem i KrF – www.krf.no – og We Shall Overcome (WSO) – www.wso.no

~ o ~

Tre trinn må gjennomføres!

1. Psykisk helsevernloven må fjernes!
2. Psykiatrisk tvangsvirksomhet må ekstremt strengt forbys!
3. Offentlig konkurrent til psykiatrien må opprettes!

3 svar til Psykiatrisk tvang må ekstremt strengt forbys!

 1. oda sier:

  Og hva mener du at man skal gjøre med mennesker som er til fare for seg selv eller andre, hvis man ikke kan bruke tvang? Og for mennesker som ikke selv skjønner at de har bruk for hjelp+

 2. Madelene Gulbrandsen sier:

  Til Jan Olaf : du er en pionèr. Hilsen Madelene

 3. halldis ringvold sier:

  Hei
  Jeg har en sterk mistanke om at jeg blir tvangsmedisinert. De skjuler medikamenter i maten min. Hva slags rettigheter har jeg? Hvordan kan jeg lovlig få stoppet dette? Jeg er en oppegående person med hovedfag som.avskyr slike midler. Hvem i landet er sterkest involvert å hjelpe personer i slike tilfeller?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s