Opprett en offentlig konkurrent til psykiatrien!

Vi er mange som ikke får noe som helst ut av pengene som brukes på psykiatrien, psykiatrien har ikke gjort annet enn å ødelegge for oss. Det er på tide å etablere en konkurrerende, offentlig psykisk helsetjeneste, fullstendig fri for alt som har med psykiatri å gjøre.

Alle som ønsker det, kan så «melde seg ut» av psykiatrien – og inn i den konkurrerende tjenesten. Så kan vår andel av de offentlige budsjettene som i dag benyttes på psykiatri overføres til dette konkurrerende, offentlige systemet. Dersom eksempelvis 10-20 % av Norges befolkning ikke vil ha noe som helst med psykiatrien å gjøre, så kan 10-20 % av psykiatriens budsjett overføres til dette alternative systemet. Så vil bare fremtiden vise hvilket av de to systemene som vil vokse seg størst.

Og hvis vi ikke er flere enn 1 % av Norges befolkning, altså ikke mer enn 50.000 mennesker, som ikke vil ha noe som helst med psykiatrien å gjøre, så overfør vår prosent av psykiatribudsjettet til en nyetablert konkurrerende, offentlig psykisk helsetjeneste. Mye kan gjøres for et par hundre millioner kroner! Og i det konkurrerende systemet så skal det ikke være ansatt noen som helst av dagens psykiatriske profesjoner, verken psykiatriske leger, psykologer, sykepleiere, hjelpepleiere eller andre. Da må de i såfall innlevere sin helsepersonell-lisens på livstid, hvis de vil arbeide i det nye systemet. De psykiatriske profesjonene har fullstendig utspilt sin rolle, hvis de ikke skjønner dette, så har de ikke skjønt hvor dypt dette stikker for mange av oss. Vi trenger noe helt annet!

I det konkurrerende systemet skal det ansettes filosofiske praktikere, dramaterapeuter, ergoterapeuter, homeopater, integrative terapeuter, kinesiologer, kirkens sos-samtalepartnere, kroppsterapeuter, kunstnere, massører, musikkterapeuter, nevrolingvistiske programmeringsterapeuter, naturmedisinere, kunst- og uttrykksterapeuter, psykodramatikere, ernæringsterapeuter, poeter, psykosynteseterapeuter, rosenterapeuter, samaritanere, sjelesørgere, skriveterapeuter, tankefeltterapeuter, tegne- og maleterapeuter, yogaterapeuter, et mangfold av mange andre utradisjonelle retninger, frie fugler og helt vanlige medmennesker. Og disse gruppene skal likestilles med psykologer og psykiatere, sånn at de alle sammen får refusjonsrett, spesialiststatus og rett til å ha fullt behandlingsansvar innen psykisk helsebehandling – på lik linje med dagens psykiatere og psykologer.

«Du så meg, dypt nok.»

Den dagen alle disse andre retningene får forsøkt seg på like mange pasienter som det psykologer og psykiatere har gjort i løpet av flere titalls år nå, så vil de kunne dokumentere minst like god behandlingseffekt av sine metoder, for å si det mildt. Dessuten kan ikke psykiatrien dokumentere effekt av sin tvangsvirksomhet (jfr. Helsedirektoratet IS-1370, juni 2006) så sånn sett er det heller ingen grunn til å kreve noe mer av det konkurrerende systemet. Og rent samfunnsøkonomisk er det heller ikke noe å tape på å gi oss dette konkurrerende systemet. For mange av oss har uansett ingen jobb, vi mottar trygd, noen av oss har aldri hatt noen jobb, andre av oss har mistet våre jobber etter at psykiatrien utsatte oss for deres elendighet! Så rent samfunnsøkonomisk spiller det ingen rolle om man bruker et par hundre millioner kroner på dette konkurrerende systemet, eller om man bruker de samme pengene i psykiatrien, snarere tvertimot.

Så kan dere som fortsatt vil bli utsatt for diagnoser, medikamenter, elektrosjokk, tvangsinnesperring, tvangsmedisinering med piller, tvangsstikking med sprøyter og annen elendighet i psykiatrien fortsatt få bli det! For dere vil verden være den samme, dere kan bare fortsette å benytte dere av dagens psykiatri! Men hvis dere skulle komme på andre tanker, så kan dere også «melde dere ut» av psykiatrien, og inn i den konkurrerende tjenesten – og så kan styresmaktene overføre en prosent av psykiatribudsjettet til dette konkurrerende systemet for hver nye prosent av befolkningen, altså for hver nye 50.000 mennesker, som melder overgang til dette konkurrerende systemet. Så kan vi se hvilket system som har blitt størst om noen hundre år.

For mange av oss er det såklart fysisk traumatisk når den fysiske tvangen skjer, når sprøytene tvangsstikkes inn gjennom huden vår, når tablettene inntas gjennom munnen – mot vår dypeste vilje. Men det som er mye verre for mange av oss, er den mentale tvangen som deretter skjer, når stoffene begynner å virke inni kroppene våre. Inni hodene våre… mot vår dypeste vilje… Vi trenger noe helt annet! Vi har fått mye mer enn nok av dagens psykiatri! Veldig mye mer enn nok!

Soloppgang (Foto: wso.no)

Så – la dere som vil beholde dagens psykiatri få gjøre det! Men gi oss andre noe helt annet! NÅ! Ikke imorgen, men i dag! NÅ! Opprett en arbeidsgruppe i rette departement for å utrede dette konkurrerende systemet! NÅ! Livet er ingen dans på roser, det er tvertimot veldig alvorlig! Folk lider under psykiatrien i dag! Og vi sliter med senvirkningene av psykiatrisk virksomhet i dag! Mange år i ettertid!

Mandag 1. februar 2010 var vi samlet noen titalls personer i WSO-hovedkvarteret i Oslo, som hadde mer eller mindre lignende tanker. Les mer på nettsidene til WSO: «Invitasjon til dugnad for frihet, trygghet og håp!«. Se også rapport fra møtet på nettsidene til Hvite Ørn: «Dugnadsmøte i Oslo – Etablere et senter for frihet, trygghet og håp 01.02.10«.

Men vi trenger ikke bare en ideell, privat stiftelse, vi trenger også en offentlig konkurrerende psykisk tjeneste, en konkurrent til dagens psykiatri – en konkurrent som er administrert, driftet og styrt av rette departement. Men det skal altså være en psykisk tjeneste fullstendig fri for psykiatriske profesjoner og metoder – og på alle måter juridisk adskilt fra dagens psykiatri. Dere som fortsatt vil la dere bli stemplet med diagnoser, utsatt for elektrosjokk, stukket med sprøyter og foret med piller i tro på at det løser deres psykiske problemer, kan fortsatt benytte dere av dagens psykiatri. Men gi oss andre noe helt annet! Takk! V-hilsen Jan Olaf

Ps. Støtt saken gjennom å bli med i denne Facebook-gruppen: “Opprett en offentlig konkurrent til psykiatrien!“ – vi er ikke mange medlemmer der, men mange som utsettes for psykiatriens metoder får man aldri høre stemmen til!

Konkurrenter til dagens psykiatri

1 svar til Opprett en offentlig konkurrent til psykiatrien!

  1. Dag j.weibust sier:

    Saa sant som sagt. Men maa ikke glemme at det er synd..i d somm arbeider der ogsaa.flere av di har søkt seg dit av ubevisste psy.problemer. Dette står for min reg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s