Alle som selv ønsker det må tilbys medisinfri behandling, uten unntak

Alle som selv ønsker det må tilbys medisinfri behandling, uten unntak. Også personer som er til fare for seg selv eller andre må tilbys medisinfri behandling. Når det er fare kan skjerming og tvangsmidler brukes. Skjerming og tvangsmidler er noe annet enn tvangsbehandling. Idag er skjerming lovlig enten det ikke er fare eller det er fare. Skjerming må forbys når det ikke er fare, kun tillates når det er fare. Tvangsmidler er allerede kun lovlig når det er fare.

Ingen skal under noen som helst omstendighet utsettes for tvangsbehandling. Idag er tvangsbehandling lovlig enten det ikke er fare eller det er fare. Tvangsbehandling må forbys, uten unntak. Skjerming og tvangsmidler kan brukes når det er fare. Alle som selv ønsker det må tilbys medisinfri behandling, uten unntak. Også personer som er til fare må tilbys medisinfri behandling.

At ikke alle typer problematikk kan behandles overalt, er en annen sak. Men det må etableres et stort nok mangfold av forskjellige medisinfrie døgnenheter, sånn at alle mennesker har en medisinfri døgnenhet som passer til sin problematikk. Alle som selv ønsker det må tilbys medisinfri behandling, uten unntak.

Ps. At skjerming må defineres som tvangsmiddel, er annen sak. Og at retningslinjer for bruk av tvangsmidler må endres, er en annen sak. Og at kriterier for bruk av tvangsmidler må detaljeres, er en annen sak.

Tvangsmidler er noe annet enn tvangsbehandling. Tvangsbehandling må forbys, uten unntak.

Kommentarer til: http://www.erfaringskompetanse.no/nyheter/medisinfri-behandling-psykisk-helsevern-ahus-moenga/

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s