Pasienten må kunne nekte enhver behandling

«Let’s lay it all on the table and give the power to the individual to choose from a variety of options.» (Facebook) – Det kan misforstås til at pasienten må velge minst ett av medikamentene. Hvis pasienten ikke vil ha noen som helst medikamenter, så må det godtas. Og hvis pasienten heller ikke vil ha noen ikke-medikamentelle behandlingsmetoder, så må det også godtas. Man kan likevel fortsette å tilby stadig flere nye, utradisjonelle behandlingsmetoder. Men for hver eneste behandlingsmetode pasienten ikke vil ha, så må det godtas.

Hvordan psykiatrien skal kunne legge frem behandlingstilbudene, er en annen sak. Uansett, hvert eneste avslag fra pasienten må godtas.

Tvangsinnesperring og skjerming er idag lovlig enten det ikke er fare eller det er fare. Tvangsinnesperring, skjerming og tvangsmidler må forbys når det ikke er fare, kun tillates når det er fare, aldri ellers.

Tvangsbehandling er idag lovlig enten det ikke er fare eller det er fare. Tvangsbehandling må forbys, under enhver omstendighet, uten unntak.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s