Tvangsinnesperring, skjerming og tvangsmidler må forbys når det ikke er fare, og kun tillates når det er fare, aldri ellers. Og tvangsbehandling må forbys, under enhver omstendighet, uten unntak.

Selv om EMK artikkel 3 sier at ingen må utsettes for tortur eller for umenneskelig eller nedverdigende behandling, dersom psykiatrien og klageinstanser i sin blindhet kommer frem til at pasienten ikke utsettes for det, så tillater da uansett en annen EMK artikkel, EMK artikkel 5, at man kan utsettes for frihetsberøvelse grunnet at man er sinnslidende. EMK ble vedtatt av Europarådet på 1950-tallet. Europarådet må fjerne EMK artikkel 5 som altså tillater frihetsberøvelse grunnet sinnslidelse, den er i motstrid med FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne CRPD som ble vedtatt på 2000-tallet som i CRPD artikkel 14 tydelig sier at nedsatt funksjonsevne ikke i noe tilfelle skal rettferdiggjøre frihetsberøvelse.

Behandlingskriteriet i psykisk helsevernloven må fjernes og ingen behandlingskriterium må heller innføres i en fremtidig felles tvangslovgivning for helse- og omsorgssektoren. Tvangsbehandling må forbys under enhver omstendighet, uten unntak. Altså heller ikke når det er fare skal noen utsettes for tvangsbehandling. Tvangsinnesperring, skjerming og tvangsmidler kan benyttes når det er fare. Men psykiatrien begår altså ikke minst også tvang når det ikke er fare. Tvangsinnesperring, skjerming og tvangsmidler må forbys når det ikke er fare, og kun tillates når det er fare, aldri ellers. Og tvangsbehandling må altså forbys, under enhver omstendighet, uten unntak.

Kommentar til: https://www.facebook.com/groups/hviteorn/permalink/10155125102831417/

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s