Den som ser…

Vi er ikke ansvarlige for det vi ser, hvis vi skulle vært ansvarlige for det vi ser, så ville vi måtte prøve å rette opp alt det gale vi ser, og det har ingen mulighet til – og noen av oss har mer enn nok med å prøve å rette opp i det som kommer fra oss selv, selv om vi ikke har skyld i det, så har vi ansvar for det.

Så, vi må skille mellom skyld og ansvar, det er riktig, der er jeg på linje med ham, selv om jeg jo ikke vet hvorvidt han skiller mellom det, noen bruker jo ordene skyld og ansvar om hverandre, nærmest som synonymer, selv om de altså er to fundamentalt forskjellige ord, altså skyld og ansvar.

Men, selv om vi verken har skyld eller ansvar for mye av det vi ser, så betyr jo ikke det at vi ikke kan gjøre noe for å endre det vi ser, selv om vi altså verken har skyld eller ansvar, men det er jo så mye vi ser i verden at ingen har mulighet til å gjøre noe med alt, som vi jo jo måtte gjort om vi hadde ansvaret for det, selv om vi ikke har skylden for det. Uansett, han burde brukt et annet ord enn ansvar, men hvilket ord har jeg ennå ikke kommet på.

De/den/det som er årsaken, har skylda. Den som rammes, har ansvar. Men den som ser det, hva har den….. verken skyld eller ansvar, men…. hvilket ord….

Kommentar til:
https://www.facebook.com/sitertesitater/posts/1223275294392475

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Den som ser…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s