Verken alvorlig sinnslidelse eller manglende samtykkekompetanse skal være grunn for å begå tvang

Det skjer vel at det vedtas en lovendring som gjør såkalt manglende samtykkekompetanse til kriterium for å begå tvangspsykiatri, altså at alvorlig sinnslidelse erstattes av manglende samtykkekompetanse som kriterium. Det er vel det begrepet, altså manglende samtykkekompetanse, som for lengst er vedtatt i den såkalte pasientrettighetsloven, for demente, såkalt utviklingshemmede, og andre.

Så vil de vel argumentere med at nå blir vi ikke lengre diskriminert grunnet psykisk tilstand, siden kriteriet da er det samme for å begå helsetvang overalt i helsevesenet, altså både i psykiatri og andre steder i helsevesenet. Men det flytter bare diskrimineringen, til å gjelde helse, det flytter diskrimineringen fra psykiatrisk tvang til helsetvang… altså manglende samtykkekompetansetvang. Ingen skal utsettes for verken tvangspsykiatri eller andre former for helsetvang med begrunnelse i verken alvorlig sinnslidelse eller manglende samtykkekompetanse eller andre grunner. Ingen skal utsettes for tvangspsykiatri eller andre former for helsetvang, uansett grunn.

Uansett, nødrettstvang er noe annet enn tvangspsykiatri. Nødrettstvang er noe annet enn helsetvang. Ingen skal utsettes for verken tvangspsykiatri eller andre former for helsetvang.

Og når man utfører nødrettstvang, hvilket liv reddes man til da……… det må man også spørre seg om….. man skal ikke kunne reddes til hvilket som helst liv…………………. og iallefall ikke til et liv hvor man begår tvangspsykiatri eller andre former for helsetvang…………………

Tvangspsykiatri må forbys, for å si det mildt. Og helsetvang må forbys. Tvangspsykiatri og andre former for helsetvang må forbys.

Ingen skal utsettes for tvangspsykiatri. Uansett kriterium, så skal ingen utsettes for tvangspsykiatri, altså ingen skal utsettes for psykiatri mot ens vilje. Tvangspsykiatri er ikke bare psykiatrisk tvang, altså tvang med begrunnelse i psykisk tilstand. Tvangspsykiatri er også psykiatri begått med tvang, uansett grunn.

Tvangspsykiatri må forbys, for å si det mildt. Nødrettstvang er noe annet enn tvangspsykiatri. Nødrettstvang kan gjøres overalt i samfunnet, også i psykiatrien.

En vakker dag vil verden forstå.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s