Nei til tvangslov mot samlivsproblemer!

Noen ekteskap, samboerskap, partnerskap, osv. går fint, men andre ender i samlivsbrudd eller mindre eller større samlivsproblemer, med all lidelse det kan medføre underveis og i ettertid, både for dem selv og barn. Statistisk vet man at mange samliv brytes eller på andre måter blir problematiske. Skal samfunnet da si at de ikke har selvinnsikt, forelskelsen var en psykose, de hadde ikke samtykkekompetanse til å inngå samlivet. Dere hadde ikke selvinnsikt nok til å velge riktig partner, noen klarer det, men dere klarte det ikke, dere hadde ikke selvinnsikt til å se at det ikke ville gå bra, dere hadde ikke selvsinnsikt til å se at dere ikke passet sammen!

Skal samfunnet tvinge mennesker med samlivsproblemer til tvangskursing på poliklinikker for å hjelpe dem til å leve bedre sammen for å forbedre samlivet, hindre at samlivet forverrer seg, eller til tvangsbehandling på samlivssykehus i tilfeller med ekstra mye krangling eller annen lidelse forårsaket av samlivet, det ville blitt massive protester dersom det hadde blitt innført tvangsbehandling og andre former for tvang mot samlivsproblemer!

Noen vil si at vi krangler jo ikke hele tiden, og lider heller ikke på andre måter av samlivet hele tiden, vi har gode tider innimellom også, men så vil samlivsekspertene si at det er mulig å bli kvitt samlivsproblemene, eller iallefall redusere dem, eller hindre dem fra å forverre seg! Og siden dere ikke skjønner det, og iallefall ikke skjønner det i stor nok grad, og ikke vil delta frivillig i slik behandling, så skal dere tvinges til å gjennomgå det! Det nytter ikke å si at dere prøver selv med deres egne metoder, for samlivsekspertenes metoder er mye bedre! Dere har ikke selvinnsikt til å velge forbedringsmetoder selv! Det som dere mener er forbedring av samlivet, det er så lite forbedring at det ikke er nevneverdig, dere har ikke selvinnsikt til å se det, dere lever fortsatt på de gode tidene dere har innimellom, og skjønner heller ikke da at dere må gå til behandling for å hindre at de vonde tidene skal som hindres, eller iallefall reduseres, og når de vonde tidene kommer, så krangler dere eller lider på andre måter, istedenfor å søke behandling! Deres egne metoder er ikke gode nok, deres egne metoder gir ikke mye nok forbedring, og deres egne metoder hindrer ikke forverring mye nok, dere krangler fortsatt mye mer enn det som mange andre gjør! Dere lider mye mer i samlivet enn det mange andre gjør! Dere må utsettes for tvangsmetoder som vil forbedre samlivet eller hindre forverring av samlivet! Det er til deres eget beste, men dere har ikke selvinnsikt til å se det selv, for da hadde dere gått til frivillig behandling av samlivet deres!

Og selv om dere hadde oppsøkt samlivskursene frivillig, så har dere ikke selvinnsikt nok til å skjønne at det er formålsløst, for dere vil avbryte kursene for tidlig, før metodene har gitt mye nok forbedring av samlivet eller før metodene har gitt mye nok effekt til å hindre forverring av samlivet. Andre benytter seg av metodene mye lengre enn dere, dere avslutter dem før de har gitt god nok effekt, dere er fornøyd med noen glimt av gode stunder, men det er mulig å få det så mye bedre. Samliv kan bli veldig mye bedre enn dere skjønner selv. Det fins metoder som kan hindre mange flere krangler fra å utvikle seg, dere skjønner det i altfor liten grad, dere skjønner ikke deres eget beste. Om samlivet ikke blir gull og grønne skoger, så er det iallefall mulig å ha et samliv med veldig mye mindre krangling og annen lidelse, men dere skjønner det ikke. Og det nytter ikke å si at dere har gått til behandling frivillig hos samlivekspertene tidligere med dårlig resultat. Det var ikke samlivsekspertenes metoder som gav dårlig resultat, det var samlivet som ble dårlig grunnet samlivet selv, altså siden dere ikke passer godt nok sammen, men det kan vi altså hjelpe dere med. Dere må utsettes for samlivsekspertenes tvangsmetoder for å løse samlivsproblemene deres! Og det nytter ikke å si at dere har vært utsatt for tvangsmetodene tidligere med dårlig resultat! Det var ikke tvangsmetodene som gav dårlig resultat, det var samlivet som ble dårlig grunnet samlivet selv. Dere har ikke selvinnsikt nok til å se hvor mye verre det ville gått dersom dere ikke hadde blitt utsatt for tvangsmetoder!

Tenk om noen av metodene til samlivsekspertene også hadde vært piller, kjemiske legemidler, som de hevder vil dempe følelser, sånn at det blir mindre krangling, eller sånn at man demper annen lidelse som oppstår som følge av samlivet. Dersom dere ikke tar disse pillene, så må dere ta de mot deres vilje, og gjør dere ikke det, så blir det tvangsinjisert med sprøyte. Medisinene vil gjøre at dere vil krangle mindre og på andre måter få mindre lidelse av samlivet. For noen hadde kanskje ikke de ikke-medikamentelle metodene nok effekt, men de så det ikke selv, og de ville ikke ha pillene. Medikamentelle tvangsmetoder er enda mer inngripende enn ikke-medikamentelle metoder, for å si det mildt. Jeg trenger ikke å utbrodere videre rundt det, selvsagt skal ingen utsettes for verken ikke-medikamentelle eller medikamentelle metoder mot samlivsproblemer – uansett hvor mye krangling eller annen lidelse samlivet medfører, uansett hvor mye forelskelse eller annet reduserte selvinnsikten sånn at man begynte et samliv som endte i krangling eller annen lidelse, uansett hvor mye gode tider innimellom gjorde at man gikk gjennom krangling og annen lidelse, som man ikke forsøkte samlivsekspertenes metoder for å løse, redusere eller hindre forverring av, og iallefall ikke forsøkte metodene i stor nok grad, uansett grunn. Samliv kan medføre lidelse, det skal ikke med tvang forsøkes fjernet eller redusert eller hindret forrverrig av samlivsproblemer, det skal gjøres på frivillig basis, uansett hvor lite eller mye innsikt man har i egen situasjon, uansett hvor lite eller mye innsikt man har i mulige måter å endre den på.

Det ville blitt massive protester fra samfunnet dersom en tvangslov mot samlivsproblemer hadde blitt innført! Selvsagt skal det ikke innføres! Verden forstår det! Og samlivsekspertene forstår det selv også. Samlivseksperter sier ikke at de har metoder som kan begås med tvang for å løse eller redusere eller hindre forverring av samlivsproblemer. Og den dagen noen samlivseksperter måtte finne på å foreslå noe slikt, så vil de bli møtt med massiv motstand fra samfunnet, en tvangslov mot samlivsproblemer vil ikke bli innført. Og samlivsforhold er også representert på statisikken over vold og drap. Samliv kan medføre nærliggende og alvorlig fare for eget og den andres liv og helse, men en egen tvangslov mot samlivsproblemer vil heller ikke bli innført av den grunn! Vold og livsfare i samliv håndteres gjennom allmen nødrettslovgivning, som gjelder overalt i samfunnet, også i samlivsforhold! Sikkerhet ivaretas i verste fall gjennom berøvelse av bevegelsesfrihet, med begrunnelse i farerisiko, ikke med begrunnelse i samlivsproblemer! Og sikkerhet er ivaretatt gjennom berøvelse av bevegelsesfrihet, man trenger ikke utsette personen for andre tvangsmetoder i tillegg, eventuell behandling må gjennomføres på frivillig basis. Sikkerhet er ivaretatt gjennom berøvelse av bevegelsesfrihet.

Men når enkeltpersoner lider psykisk og utsettes for tvangspsykiatri, så aksepteres det av samfunnet! Det er ingen massive protester mot tvangspsykiatri!

Det fins veldig mye mer lidelse i dette samfunnet, men på andre områder enn i psykiatrien er det sivilisasjon, man bruker ikke tvang for å prøve å fjerne eller redusere eller hindre forverring av annen lidelse. Man bruker frivillige metoder, forbedrer de frivillige metodene, sånn at flere får hjelp av dem, og utvikler nye frivillige metoder. Noen hjelpes, andre ikke. Det er mye lidelse i verden, på mange forskjellige områder, man prøver ikke å redusere eller utrydde annen lidelse med tvang. Hvor lenge skal det drøye før samfunnet stanser tvangspsykiatrien! Tenk om man hadde tvangslover for å prøve å fjerne eller redusere eller hindre forverring av alle former for lidelse i denne verden! Nei, innen andre sektorer har man skjønt at det må være frivillig, at folk selv må få velge hvordan de vil prøve å kvitte seg med lidelse, noen velger metoder som lykkes, andre velger metoder som mislykkes, men man blir ikke utsatt for tvang selv om man ikke har nytte av frivillige metoder, da må man lide videre, det er naturens gang, det er sivilisasjon. Mennesket skal bestemme over seg selv! Men innen det psykiske har ikke verden skjønt det!

Hvor lenge skal det drøye før verden skjønner det også innen det psykiske området!

Tvangspsykiatri må forbys, for å si det mildt.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s