Psykiatrien har ikke gode nok observasjonsmetoder som er istand til å skille mellom hva som er negative effekter påført av psykiatrisk medisin og hva som er symptomer fra pasientens opprinnelige lidelse

Psykiatrisk medisin kan også skade ved bruk i en kort periode. Uansett hvor kort eller lenge psykiatrisk medisin brukes så kan det skade. Folk er forskjellige, det som hjelper noen, hjelper ikke alle, tvertimot kan det skade andre. Psykiatrien forveksler negative effekter påført av psykiatrisk medisin med symptomer fra pasientens opprinnelig lidelse. Psykiatrien har ikke gode nok observasjonsmetoder som er istand til å skille mellom hva som er negative effekter påført av psykiatrisk medisin og hva som er symptomer fra pasientens opprinnelige lidelse.

For øvrig, debatt om tvangspsykiatri er noe helt annet enn debatt om medisinfrie enheter. At metoder som utvikles på medisinfrie enheter også etterhvert vil bli benyttet på andre enheter i behandling av pasienter som uten tilbud om slike medisinfrie behandlingsmetoder ellers ville blitt utsatt for tvangspsykiatri, er en helt annen debatt, eller på den andre siden at pasienter som ellers ville hatt nytte av psykiatrisk medisin forsøker medisinfrie behandingsmetoder med negativt resultat, og deretter blir utsatt for tvangspsykiatri på andre enheter som de ellers hadde vært frivillig på med nytte av psykiatrisk medisin, er altså en helt annen debatt, så nok om det her nå.

Psykiatrien har altså ikke gode nok observasjonsmetoder til å skille mellom hva som er negative effekter av psykiatrisk medisin og hva som er symptomer på opprinnelig lidelse. Dersom psykiatrien hadde hatt gode nok observasjonsmetoder, så ville de latt være å gi psykiatrisk medisin til pasienter som faktisk har negative effekter av psykiatrisk medisin. Da ville psykiatrien for lenge, lenge siden ha utviklet et mye større mangfold av medisinfrie behandlingsmetoder, på dagens enheter. Men det har de altså ikke gjort. Blant annet derfor må altså egne medisinfrie enheter etableres, for å skape kultur for en mye mer omfattende og mangfoldig utvikling av medisinfrie behandlingsmetoder, som etter at de har fått behandlet like mange pasienter som det psykiatrisk medisin har gjort kan dokumentere effektene av medisinfrie metoder. Dagens enheter kan også utvikle medisinfrie behandlingsmetoder, men de gjør det dessverre ikke, iallefall ikke omfattende og mangfold nok. Ingenting ville jo vært bedre enn om dagens enheter hadde utviklet medisinfrie behandlingsmetoder som kunne dokumenteres og eksporteres til de nyetablerte medisinfrie enhetene, istedenfor motsatt vei. Utviklingen av medisinfrie behandlingsmetoder vil kunne ta veldig mye lengre tid dersom det kun er de nyetablerte medisinfrie enhetene som skal gjøre det. Dagens enheter har sammenlagt veldig mange flere behandlingsplasser og ressurser enn det de nyetablerte medisinfrie enhetene vil få.

Utviklingen må pågå inntil det er utviklet et stort nok mangfold av medisinfrie behandlingsmetoder, sånn at alle pasienter har en psykisk helsetjeneste som praktiserer en behandlingsmetode som pasienten selv bekrefter at fungerer. Og dem som selv vil fortsette å bruke psykiatrisk medisin, skal såklart få gjøre det. Men vi andre trenger noe helt annet.

Kommentar til: http://www.erfaringskompetanse.no/nyheter/pavirker-hele-familien/

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s