Det psykiske er noe annet enn det fysiske

Hva som er vakkert varierer fra person til person; folk er forskjellige, det som er vakkert for noen, er ikke vakkert for andre. Noe er vakkert for mange, annet er vakkert for færre. Kanskje fins det noe som er vakkert for alle, men kanskje fins det også noe som er så vakkert at det kun er vakkert for få; altså sjeldent vakkert :)

I eventyret ser alle at keiseren er uten klær, men bare en sier fra, men det er et eventyr. I virkeligheten ser ikke folket at keiseren er uten klær. De er like blinde som keiseren selv. De tror like mye på keiserens ord som keiseren selv. Og det fins ikke bare en keiser. De psykiatriske keiserne spinner om seg med ord om det psykiske som blinder både dem selv og verden.

Men jeg er ingen keiser som verden tror på. Verden tror ikke på mine ord. Men at jeg ikke er noen keiser, det tror verden på. Men innen det psykiske, så tror ikke verden på meg.

Og det er flere enn meg som ikke blir trodd. Men heldigvis så fins det enkelte som tror på oss, og de blir stadig flere, selv om de fortsatt er få. Men en vakker dag blir de mange nok til at verden forstår. Og deretter vil de fleste forstå.

Det ytre sier ingenting om det indre. Andre kan tro hva som helst om det indre, altså det psykiske, men bare den det gjelder kan bekrefte hvorvidt det er riktig. Det ytre er noe annet enn det indre.

Det somatiske kan avbildes, også det indre somatiske, men ikke følelser og tanker. Det somatiske kan andre se, på akkurat samme måte som den det gjelder, enten det kan sees direkte med øyet eller gjennom avbildninger fra scannere eller mikroskop. Det kan avbildes aktivitet i hjernen ved psykisk aktivitet, slik det også kan ved somatisk aktivitet, men selve følelsene og tankene, altså hva de konkrete følelsene og tankene faktisk er, kan ikke avbildes.

Og selv den dagen metoder for å observere konkrete følelser og tanker skulle bli utviklet, så må også da den det gjelder bekrefte hvorvidt metodene faktisk gir riktig resultat. Folk er forskjellige, kanskje fins det noen psykiske mekanismer som er like for alle mennesker, men kanskje fins det også psykiske mekanismer som er så sjeldne at kun en person har dem. Selv om metoder observerer riktig for alle andre mennesker, så kan de feile for en person. Da må metodene endres og utvides, sånn at også den ene personen kan bekrefte at vedkommendes tanker og følelser er observert riktig.

Ingen kan se verken følelser eller tanker. Bare den det gjelder kjenner sine tanker og følelser.

Det psykiske er noe annet enn det fysiske.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s